workshop

HoldmeTight workshop voor gaycouples

Een liefdesrelatie is het waardevolste wat je kan hebben. Waarom geef je wel een APK aan een auto maar niet aan je relatie? Laat je jouw relatie voortsukkelen? Vermijdt je ‘heikele’ onderwerpen. Is de openheid weg? De warmte ver te zoeken? Denk je: “Ach, dat hoort bij een man”? Stel jezelf er niet tevreden mee. Dit valt met een HoldmeTight-weekend zo te verbeteren.

Zelf heb ik deze met mijn partner gedaan en het was het mooiste kado wat we elkaar in al die jaren hebben gegeven. Ik heb zijn zachte kanten weer herontdekt. Na vele jaren samen was er veel achterstallig onderhoud. Hah, ‘t werd tijd. Ook de seks is er op vooruit gegaan. Tegelijkertijd hebben we geen schaamte meer naar elkaar over seksuele fantasien.

Onze HoldmeTight workshop is gebaseerd op evidence-based EFT.

EFT (Emotionally Focussed Therapy) gaat ervan uit dat een veilige hechting van levensbelang is. Een veilige hechting is niet alleen voor kinderen van belang, maar ook voor volwassenen om zich gelukkig te voelen. Wetenschappelijk onderzoek heeft dat aangetoond. Vanuit die wetenschap over hechting is een vorm van partnertherapie ontwikkeld die zeer succesvol is: Emotionally Focused Therapy. Deze benadering zet de emotionele verbondenheid van de partners centraal.

EFT is momenteel de gouden standaard voor relatietherapie. Er is jarenlang wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van deze methode o.a. aan de University of Ottawa om partners te helpen in hun verlangen naar een gelukkiger relatie. EFT (Emotionally Focused Therapy) geeft betere resultaten dan welke andere methode dan ook.  Recent onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam heeft aangetoond dat een Hold me Tight training bij ‘milde’ relatieproblematiek net zo effectief is als relatietherapie. Klik hier voor het onderzoeksverslag of klik hier voor een samenvatting van het onderzoek.

Ik ben zelf enthousiast geworden na zo’n weekend met mijn partner. Ik voelde me niet meer echt ‘samen’. Het gevoel van verbondenheid was weg en is na dit weekend terug gekomen. Ik zie dit ook gebeuren in mijn relatietherapien. EFT slaat de spijker op z’n kop en pakt uit al dat ‘gepraat’ precies datgene dat raakt. De behoefte aan emotionele verbinding is net zo groot en belangrijk als de behoefte aan eten, drinken en slaap. Mensen starten met een relatie omdat ze iemand treffen met wie ze zich emotioneel verbonden voelen. Iemand bij wie ze zichzelf kunnen zijn, en zich geliefd weten. Dat brengt een HoldmeTight-weekend weer terug. Hoe gaan we te werk tijdens de workshop?

Werkwijze

Samen met mijn collega Martijn, ook EFT relatietherapeut geef ik deze ervaring graag aan jou. Elke dag bestaat uit 4 bijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten wordt kort uitleg gegeven over het thema. Geregeld bekijken we daarbij ter illustratie een stukje dvd; ook van een gay-stel. Daarna krijg je opdrachten waarmee je aan de slag gaat met je eigen partner. Voor deze training is het van belang om met elkaar tijd te investeren. Je bereidheid wordt gevraagd om ter voorbereiding thuis een paar opdrachten te maken en relevante hoofdstukken te lezen uit het boek ‘Houd me vast’. (www.houdmevast.nl)

Je leert tijdens de workshop:

  • Relatiespanningen te verminderen of te doorbreken
  • Jezelf te uiten over je binnenwereld, te zeggen wat je beleeft en nodig hebt
  • Begrijpen waar en waarom het vaak mis gaat
  • Gevoelig te worden voor de subtiele signalen van hem
  • Meer op je gemak te zijn bij elkaar en plezier te hebben
  • Meer intimiteit met elkaar te hebben.

Specifieke gay-topics:

  •  Je openen voor zijn behoefte aan warmte en seksuele verlangens
  • Je seksuele fantasien met hem delen, je niet te schamen voor wie je werkelijk bent.
Intake Voorafgaand aan de training vindt een kennismakingsgesprek plaats met een van beide trainers waarin de huidige situatie in de relatie besproken wordt. We vragen jullie daarvoor een vragenlijst in te vullen.
Voor wie Voor alle gay-couples zonder bijkomende psychische problematiek die hun relatie sterker willen maken. Voor stellen die al een therapietraject doen, werkt de cursus als een belangrijke versteviging van hun gesprekken.
Waar  Kleine Wittenburgerstraat 1,  Amsterdam- Centrum.
Wanneer Er staan -helaas- geen nieuwe workshops gepland
Kosten Kosten: € 375,=  per persoon incl. voorgesprek, lesmateriaal en het boek ‘Houd me vast’ van Dr Sue Johnson. En incl. 2 lunches, koffie/thee e.d. (10 % korting via de Nieuwsbrief Mannenrelaties)
Vragen? Per mail.


.