workshop

HoldmeTight workshop voor gaycouples

Een liefdesrelatie is het waardevolste wat je kan hebben. Waarom geef je wel een APK aan een auto maar niet aan je relatie? Stel je zelf niet tevreden met een ‘sukkelende’ relatie. Er valt met zo’n weekend al zo veel te verbeteren. Zelf heb ik deze met mijn partner gedaan en het was het mooiste kano wat we elkaar in al die jaren hebben gegeven.

Deze workshop wordt zeker aanbevolen als bestendiging van een relatietherapietraject. Bij lichte relatieproblematiek kan het ook in plaats van relatietherapie. Gay- (male) couples hebben nu eenmaal een andere dynamiek dan straight-couples. Je bent steeds met z’n tweeën aan het werk. Je hoeft niets met de andere mannenstellen te delen, maar die ruimte is er wel.

 

Onze HoldmeTight workshop is gebaseerd op Emotionally Focussed Therapy (EFT).

EFT zet emotionele verbinding centraal. EFT gaat uit  van de visie dat een veilige hechting van levensbelang is voor een gelukkig leven. Een veilige hechting is niet alleen voor kinderen van belang, maar ook voor volwassenen. Wetenschappelijk onderzoek heeft dat aangetoond. Vanuit die wetenschap over hechting is een vorm van partnertherapie ontwikkeld die zeer succesvol is:
Emotionally Focused Therapy. Deze benadering zet de emotionele verbondenheid van de partners centraal. Er is jarenlang wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van deze methode o.a. aan de University of Ottawa om partners te helpen in hun verlangen naar een gelukkiger relatie. EFT (Emotionally Focused Therapy) geeft betere resultaten dan welke andere methode dan ook.  Recent onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam heeft aangetoond dat een Hold me Tight training in het merendeel van gevallen net zo effectief is als relatietherapie. Klik hier voor het onderzoeksverslag of klik hier voor een samenvatting van het onderzoek.

EFT gaat uit van de visie dat elk mens verlangt zich emotioneel verbonden te weten met andere mensen. Die behoefte aan emotionele verbinding is net zo groot en belangrijk als de behoefte aan eten, drinken en slaap. Mensen starten met een relatie omdat ze iemand treffen met wie ze zich emotioneel verbonden voelen. Iemand bij wie ze zichzelf kunnen zijn, en zich geliefd weten.

 

Hoe gaan we te werk tijdens de workshop?

Elke zaterdag bestaat uit 4 bijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten wordt kort uitleg gegeven over het thema. Geregeld bekijken we daarbij ter illustratie een stukje dvd. Daarna krijg je opdrachten waarmee je aan de slag gaat met je eigen partner.Voor deze training is het van belang om met elkaar tijd te investeren. Je bereidheid wordt gevraagd om thuis een paar opdrachten te maken en relevante hoofdstukken te lezen uit het boek ‘Houd me vast’. (www.houdmevast.nl)

Je leert:

  • Jezelf te uiten, te zeggen wat je beleeft en nodig hebt
  • Begrijpen waar en waarom het vaak mis gaat
  • Gevoelig te zijn voor de signalen en behoeften van de ander
  • Meer op je gemak te zijn bij elkaar en plezier te hebben
  • Relatiespanningen te verminderen of te doorbreken
  • Meer plezier en intimiteit met elkaar te hebben.

Specifieke gay-topics:

  • Sluit je niet af voor mijn intimiteit of seksuele verlangens
  • Deel je seksuele fantasien met me, schaam je niet voor wie je bij me bent.
Intake Voorafgaand aan de training vindt een kennismakingsgesprek plaats met een van beide trainers waarin en de huidige situatie in de relatie besproken wordt. We vragen jullie daarvoor een vragenlijst in te vullen.
Voor wie Voor gay-couples (zonder bijkomende psychische problematiek) die hun relatie sterker willen maken. Ook voor stellen die in een therapietraject zitten is de cursus een betekenisvolle aanvulling.
Waar  Kleine Wittenburgerstraat 1,  Amsterdam- Centrum.
Wanneer Eerstkomende:
Zaterdag  21 juli van 9.30 – 17.3 en 19.30 tot 21.30
Zondag 22 juli van 9.30 – 17.30
Trainers Marcel Holtslag relatietherapeut/trainer /sensorimotorisch psychotherapeut,
Martijn Kemna, relatietherapeut/trainer en Gz-psycholoog,
beiden gespecialiseerd in same-sex counseling. www.praktijkkemna.nl
Kosten Kosten: 750 euro per stel incl. voorgesprek, lesmateriaal en het boek ‘Houd me vast’ van Dr Sue Johnson. En incl.2 lunches, koffie/thee e.d. (10 % korting via de Nieuwsbrief Mannenrelaties)
Aanmelding Per mail of telefoon.