marcel

Relatietherapie (online) en Traumatherapie

Ik, Marcel Holtslag heb een vrijgevestigde praktijk voor coaching, psychotherapie en relatietherapie. Hierbij gebruikmakend van lichaamsgerichte methoden om zo snel tot de kern te kunnen komen. Veel cliënten doen hier positieve ervaringen mee op.

Psychotraumatherapie en relatietherapie

Psychotraumatherapie en relatietherapie voor mannenstellen vallen onder mijn specialisatie. Ik ben gespecialiseerd in homospecifieke hulpverlening. Ik publiceer hier regelmatig over. Ik houd praktijk in Amsterdam Centrum. Mijn praktijk bestaat 20 jaar.

Foto: therapie bij Marcel Holtslag

Zelf beschrijf ik me als rustig, aandachtig, niet-oordelend en sensitief ook humorvol en gay. Veel cliënten voelen zich op hun gemak bij mij. Ik ga echt, serieus, contact aan en werk vanuit een positie, waarbij ik als gelijke graag samen met jou naar een nieuw perspectief ga kijken. Ik ben er vasthoudend in je -werkelijke- zelf tot z’n recht te laten komen.

Meer weten? Klik door naar contact voor mijn adresgegevens.

Missie

Wie ben ik? Hier wat over mijn loopbaan en opleidingen maar ook over mijn missie en interesses in dit werk. Mijn missie is homoseksualiteit in al zijn facetten te doorgronden en deze kennis ten dienste stellen aan elke homoman die bij me aanklopt. Het fascineert mij al van jongs af aan hoe andere (homo)mannen in een leven staan dat geen gebaande paden kent.

Marcel Holtslag

Interesse

Het jongetje in andere mannen tegenkomen is mooi; zeker waar deze bij de hand genomen wordt door de man die hij zelf ook is en hij leert varen op zijn innerlijk kompas. Jawel, ik hou van water en varen.

Onderzoek wijst uit de eerste tien sessies bij elke therapeut veruit het meest affectief zijn. Ik voelde vroeger  daarom haast, een valkuil. Ik dook teveel in het contact. Nu geef ik niet meer dan de ander wil ontvangen. Vaak is dat heel treffend en is er geen haast meer. Ik ben nooit oordelend. Soms ben ik wat te begripvol maar we komen altijd ook uit bij praktische oplossingen.

Levensloop

Mijn levensloop kenmerkt zich door het zoeken en verbinden van mijn hart, hoofd en levenskracht, of zo je wilt: mannelijke met vrouwelijke kwaliteiten in mijzelf en mijn contact met anderen. Mannelijke kwaliteiten: fervent prestatiesporter, zelfstandig, kritisch ondernemer; vrouwelijk: oog voor het kwetsbare in mijzelf en anderen en de ontwikkelingsmogelijkheden ervan.

Opleidingen

 • psycho-motore therapie (PMT), Bewegingswetenschappen Vrije Universiteit (1985)
 • post-doctoraal eerste-graadsdocent Klinische Psychologie & Agogiek, VU (1986)
 • HBO-theaterschool- docent drama-regie (1989)
 • Trainingen in PESSO-therapie, Ademtherapie en Intergratieve Bewegings  Therapie (IBT) – (1991-2005)
 • coachings-vervolgopleiding (ITIP) Instituut Toegepaste Integrale Psychologie (2000)
 • psychotherapie-vervolgopleiding, Phoenix-Weisfelt & partners (2002)
 • sensomotorische psychotherapie – level 1: Psychotrauma verwerking (2009)
 • sensomotorische psychotherapie – level 2: gecertificeerd Ontwikkelingspsychotherapie (2013) – www.spipa.nl en www.sensorimotorpsychotherapy.org
 • basistraining EFT relatietherapie (2013) www.eftnetwerk.nl
 • gevorderd EFT-relatietherapeut (2016) www.eft.nl
 • diverse EFT-verdiepingstrainingen en workshop Esther Perel (2020)

Loopbaan

Na zes jaar psychomotorische therapie (PMT) in psychiatrische centra naar het oprichten van een eigen bedrijf; een trainings- en adviesburo. Na 10 jaar directie en coaching van dit buro in trainingen omgaan met agressie en schokkende gebeurtenissen` en 10 medewerkers als zelfstandige terug gespecialiseerd in (relatie) psychotherapie & coaching. Vanaf 2000 naast mijn praktijk parttime gewerkt als gendertherapeut bij de werkgroep Transseksualiteit van Humanitas; en als coach bij reïntegratiebedrijf IDPlein.

Methodische interventies

Methodische interventies baseer ik op de hechtingstheorie, Pat Ogden, Esther Perel, Al Pesso, Piet Weisfelt, Bas Klinkhamer en een interactionele visie zoals de communicatietheorie, Leary, Sue Johnson e.d. Daarnaast gebruik ik methoden uit de Integratieve Bewegings Therapie (IBT), Maskenarbeit en Energetisch Lichaamswerk. Als lid van de NVPMT (Nederlandse Vereniging voor Psycho Motore Therapie) is de beroepscode van toepassing op mijn dienstverlening.

Klik hier voor een kennismakingsgesprek