marcel

Missie

Wie ben ik? Hier wat over mijn loopbaan en opleidingen maar ook over mijn missie en interesses in dit werk. Mijn missie is homoseksualiteit in al zijn facetten te doorgronden en deze kennis ten dienste stellen aan elke homoman die bij me aanklopt. Het fascineert mij al van jongs af aan hoe andere (homo)mannen in een leven staan dat geen gebaande paden kent.

Marcel Holtslag

Interesse

Het jongetje in andere mannen tegenkomen is mooi; zeker waar deze bij de hand genomen wordt door de man die hij zelf ook is en hij leert varen op zijn innerlijk kompas. Jawel, ik hou van water en varen. Ik heb mijn praktijk dan ook aan het IJ.

Onderzoek wijst uit de eerste tien sessies bij elke therapeut veruit het meest affectief zijn. Ik voelde vroeger  daarom haast, een valkuil. Ik dook teveel in het contact. Nu geef ik niet meer dan de ander wil ontvangen. Vaak is dat heel treffend en is er geen haast meer. Ik ben nooit oordelend. Soms ben ik wat te begripvol maar we komen altijd ook uit bij praktische oplossingen.

Levensloop

Mijn levensloop kenmerkt zich door het zoeken en verbinden van mijn hart, hoofd en levenskracht, of zo je wilt: mannelijke met vrouwelijke kwaliteiten in mijzelf en mijn contact met anderen. Mannelijke kwaliteiten: fervent prestatiesporter, zelfstandig, kritisch ondernemer; vrouwelijk: oog voor het kwetsbare in mijzelf en anderen en de ontwikkelingsmogelijkheden ervan.

Opleidingen

  • psycho-motore therapie (PMT), Bewegingswetenschappen Vrije Universiteit (1985)
  • post-doctoraal eerste-graadsdocent Klinische Psychologie & Agogiek, VU (1986)
  • HBO-theaterschool- docent drama-regie (1989)
  • Trainingen in PESSO-therapie, Ademtherapie en Intergratieve Bewegings  Therapie (IBT) – (1991-2005)
  • coachings-vervolgopleiding (ITIP) Instituut Toegepaste Integrale Psychologie (2000)
  • psychotherapie-vervolgopleiding, Phoenix-Weisfelt & partners (2002)
  • sensomotorische psychotherapie – level 1: Psychotrauma verwerking (2009)
  • sensomotorische psychotherapie – level 2: Ontwikkelingspsychotherapie (2013) www.sensorimotorpsychotherapy.org
  • basistraining EFT relatietherapie (2013) www.eftnetwerk.nl
  • gevorderd EFT-relatietherapeut (2016) www.eft.nl

Loopbaan

Na zes jaar psyhcomotorische therapie (PMT) in psychiatrische centra naar het oprichten van een eigen bedrijf; een trainings- en adviesburo. Na 10 jaar directie en coaching van dit buro in trainingen omgaan met agressie en schokkende gebeurtenissen` en 10 medewerkers als zelfstandige terug gespecialiseerd in (relatie) psychotherapie & coaching. Vanaf 2000 naast mijn praktijk parttime gewerkt als gendertherapeut bij de werkgroep Transseksualiteit van Humanitas; en als coach bij reïntegratiebedrijf IDPlein.

Methodische interventies

Methodische interventies baseer ik op de hechtingstheorie, Pat Ogden, Al Pesso, Piet Weisfelt, Bas Klinkhamer en een interactionele visie zoals de communicatietheorie, Leary e.d. Daarnaast gebruik ik methoden uit de Integratieve Bewegings Therapie (IBT), Maskenarbeit en Energetisch Lichaamswerk. Als lid van de NVPMT (Nederlandse Vereniging voor Psycho Motore Therapie) is de beroepscode van toepassing op mijn dienstverlening.

Klik hier voor een kennismakingsgesprek