tarieven

Tarieven

Op deze pagina informatie over kosten en vergoedingsmogelijkheden voor relatietherapie, psychotherapie en coaching.

Foto: Marcel HoltslagFoto: in therapieFoto: Marcel

Relatiecoaching

Kosten per sessie: 75 euro excl. BTW. Duur is een uur en een kwartier. Afspraken in de avonduren zijn ook mogelijk. Facturen kunnen desgewenst gescheiden verzonden worden en door beiden apart betaald worden. In verband met privacy wordt het woord ’gay’ of ‘relatie’ degewenst niet vermeld maar slechts alleen ’coaching’. Het eerste gesprek is een kennismaking en intake- c.q. verwijzingssessie. Op de factuur kan desgewenst alleen coaching worden vermeld.De beroepscode van de NVPMT (Nederlandse Vereniging van Psycho Motore Therapie) is van toepassing op mijn dienstverlening.

Psychotherapie

50 à 70 euro excl. btw per sessie van een uur; afhankelijk van financiële draagkracht. Een sessie duurt meestal een uur. De eerste sessie is een kennismaking en intake- c.q. verwijzingssessie. Deze wordt meestal gevolgd door een sessie gericht op intake van 1 uur. Factuur per 5 werksessies + intakesessie. Meestal wordt lichaamsgerichte psychotherapie bij een vrijgevestigde therapeut niet door de ziektekostenverzekering vergoed in tegenstelling tot gesprekstherapie. Wanneer de therapie de vorm heeft van supervisie of coaching is deze veelal wel fiscaal aftrekbaar.

Bij sommige aanvullende ziektekostenverzekeringen geldt een vergoeding met een maximum tussen de €200 en €600,= per jaar. De ziektekostenverzekeraar moet dan therapie door therapeuten die aangesloten zijn bij de FVB (Federatie Vaktherapeutische Beroepen) vergoeden. Je zult wel zelf eerst de factuur moeten betalen die daarna bijde zorgverzekeraar kan worden ingediend. Ik kan hier nadere informatie over geven net zoals de zorgverzekeraar zelf.

De beroepscode van de NVPMT (Nederlandse Vereniging van Psycho-Motore Therapie) is van toepassing op mijn dienstverlening. Deze vereniging is aangesloten bij de FVB.

Coaching kosten
coaching: euro 70 excl. btw

Indien coaching particulier betaald wordt, geldt een lager tarief (minimaal 60 euro). Btw-vrijstelling geldt in het kader van opleidingskosten. Meestal kan uw werkgever uw coachingskosten vergoeden dan wel er subsidie op verkrijgen. Hier kan ik u ook over informeren. De kosten zijn desgewenst fiscaal aftrekbaar onder beroepskosten; en soms ook als opleidingskosten

Klik hier voor een kennismakingsgesprek