coaching

Coaching

Coaching is vooral erop gericht dat je met jouw talenten en eigenaardigheden lekker kunt werken. Dat je grip hebt op je , werkomgeving. Dit is meer op gedrag en omgang gericht dan psychotherapie.

Foto: Marcel Holtslag

Waar loop je tegenaan? Dat kan gaan van achtergesteld worden door leidinggevenden tot omgaan met lastige collega’s , van onderstress tot burn-out vragen. Zaken die rondom je homo-identiteit spelen als:

  • coming out op de werkvloer
  • discriminatie
  • workaholic zijn
  • intercollegiale conflicten
  • competitiehantering
  • representativiteit en homoseksualiteit
  • aanpassingsproblemen

Je hebt erover gepraat maar komt er niet veel verder mee. Mogelijk wordt het dan tijd voor mijn aanpak waarin je lichaam als het ware `meepraat` in de coaching. Ik heb me in het verleden gespecialiseerd op ondersteuning van overheidspersoneel dat geconfronteerd wordt met vormen van agressie zoals verpleegkundigen en docenten; nu ligt dat breder.

Wat bied ik je?

Ik help je overzicht te verwerven.  Ook over het systeem waar je in zit. Wat er gezond aan is en was potentieel ziekmakend is voor jou. Dat heeft ook te maken met je eigen zwakke plekken die ik sterker ga maken met je. We onderzoeken samen  welke ruimte je hebt weggegeven en weer kunt innemen.

Met mijn coaching krijg je helderheid over je persoonlijke werkvoorkeuren, je stijl en de effecten daarvan op je omgeving;  de negatieve maar ook de positieve. Hierdoor  zul je merken dat je minder last hebt van werkbelasting en effectiever met je stress kunt omgaan.

Hoe werk ik met je?

Wanneer je voor jezelf coaching vraagt (personal coaching), begin ik met een intake waarin jij je doelen helder krijgt, en ik mijn inschatting geef van de haalbaarheid ervan. Ook helder wordt hoe lang het zal duren, en hoe de evaluatie en  rapportage gaan plaatsvinden.

Ik bied je een aangename begeleidingsatmosfeer waarin ik je met respect en open hart benader. Emoties gaan altijd voor. Met mijn speels-kritische inslag daag ik je uit,  mijn doordachte maar niet- voor-de-hand-liggende oplossingen te onderzoeken.

Ik laat, waar nodig je lichaam zijn werk doen in het zoeken en voelen wat belangrijk is voor jezelf. Met deze begeleiding kom je in contact met je energie. en help je eigen doelen weer vanuit  je hart te stellen en hiervoor te gaan. Je leert hoe jij weer regelruimte verwerft; hoe jij ‘aan de knoppen’ kunt komen.

Boosheid op je manager bijvoorbeeld duidt vaak op verontwaardiging, dat hij/zij niet iets van je ziet. Soms is het dan, dat je  iets van jezelf niet ziet. In het coachingstraject nodig ik je uit om te gaan vertrouwen op je innerlijk koerskompas.

Klik hier voor een kennismakingsgesprek